Membrii Sindicatului Liber Metrou - Unitatea "USLM" vor participa marti, intre orele 04.00 - 06.00, la o greva de avertisment, determinata de esecul inregistrat in urma negocierilor sustinute in data de 12 septembrie cu administratia Metrorex, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

"In cazul nesolutionarii prezentului conflict colectiv de munca, in data de 30 septembrie va fi declansata greva propriu - zisa, pe termen nelimitat. Problemele noastre sunt legate mai ales de scaderea calitatii vietii, in conditiile in care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de munca pentru acoperirea indicelui de inflatie", a declarat Ion Radoi, presedintele USLM.

Potrivit vicepresedintelui USLM, Marian Baragan, sindicalistii de la Metrou sunt nemultumiti si de absenta finantarii pentru asigurarea conditiilor la locurile de munca, dar si in vederea continuarii lucrarilor la Magistrala V, Drumul Taberei-Universitate, in mare parte sistate.

Cea de-a treia revendicare a sindicalistilor vizeaza modificarea legilor care reglementeaza relatiile de munca, in special Legea dialogului social si Codul Muncii.

Sindicalistii Metrorex si RATB au anuntat, pe 4 septembrie, o greva generala in transportul in comun pe 30 septembrie.