Participantii la protestul din Iasi fata de proiectul minier de la Rosia Montana au blocat circulatia tramvaielor in Piata Unirii din oras, relateaza Mediafax. Manifestantii au deblocat in jurul orei 20.45 circulatia rutiera pe bulevardul Copou, indreptandu-se catre centrul municipiului Iasi. Ajunsi in Piata Unirii, locul in care a inceput protestul, oamenii s-au asezat pe liniile de tramvai, blocand circulatia mijloacelor de transport in centrul orasului.

In urma unor negocieri cu fortele de ordine, protestatarii au acceptat la un moment dat sa permita catorva tramvaie sa circule catre gara. La ora 21.30 insa, mai multe tramvaie continuau sa stationeze in zona centrala a orasului.

In prezent, in Piata Unirii din Iasi se mai afla aproximativ o suta de manifestanti.

Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, duminica, in jurul orei 17.00, in Piata Unirii din Iasi, purtand pancarte cu mesaje precum "Vrem natura, nu cianura", "Consultare, nu sfidare", "Tacerea e de aur".

Ulterior, manifestantii au plecat in mars prin centrul orasului, pe traseul Bulevardul Stefan cel Mare - sediul Prefecturii - Bulevardul Independentei - Copou. Aici, protestatarii au blocat circulatia rutiera, asezandu-se pe carosabil si scandand "Nu cedam, nu capitulam" si "Nu corporatia face legislatia".

Pe traseu, manifestantilor li s-au alaturat alte cateva sute de persoane, numarul acestora ajungand la 700.

Organizatorii actiunii de la Iasi au avut autorizatie pentru miting intre orele 17.00 si 18.45, insa nu si pentru marsul din centrul municipiului.

Proteste similare au loc duminica in mai multe orase din tara, intre care Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Suceava, Sfantu Gheorghe, precum si in Capitala.