Luni, vremea va fi caracterizata de valori usor mai mari decat cele specifice acestei perioade din an, cu maxime cuprinse intre 22 si 29 de grade si minime intre 8 si 17 grade. Cerul se va innora treptat in jumatatea de vest a tarii, unde seara si noaptea local vor fi averse, in general slabe, si descarcari electrice, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, transmite Mediafax.

In restul tarii cerul va fi de la variabil pana la senin, cu innorari trecatoare si conditii de ploi izolate in partea a doua a noptii. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Banat, in Crisana si la munte.

Marti, cerul va fi variabil in regiunile sudice si sud-estice si va avea innorari temporare in restul tarii. Pe parcursul zilei vor fi ploi slabe pe spatii restranse in nord, nord-est si la munte, iar noaptea va ploua local in regiunile vestice. Vor fi mai ales averse si vor fi posibile descarcari electrice.

In celelalte zone ploile se vor semnala doar cu totul izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana.

Temperaturile maxime vor fi usor mai scazute decat in ziua precedenta in vest si in nord, dar vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit in restul tarii, urmand a se incadra intre 18-20 de grade in Maramures si estul Transilvaniei si 30 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, usor mai mici in depresiuni.

La Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul noptii cand trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperatura maxima va fi de 26-27 de grade, iar cea minima de 14-16 grade.