Cinci frati cu varste cuprinse intre cinci luni si noua ani, din Barlad, au fost preluati in regim de urgenta de catre autoritatile statului dupa ce s-a constatat ca micutii sunt infometati, abandonati frecvent de parinti si tinuti in conditii mizere, intr-o incapere insalubra, fara apa si curent, relateaza Mediafax.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit intr-un caz de neglijare severa a cinci copii, dintr-o familie din municipiul Barlad, care erau infometati si adesea abandonati si incuiati in casa de catre parinti.

In urma anchetei sociale, specialistii DGASPC Vaslui au constatat ca cei cinci frati, cel mai mic in varsta de cinci luni, erau tinuti in conditii mizere, intr-o incapere insalubra, neracordata la reteaua electrica si fara apa curenta si retea de canalizare.

"Interventia noastra in acest caz de neglijare socio-familiala severa s-a facut la sesizarea unor vecini, dupa ce au vazut starea deplorabila in care se aflau copiii. Acestia erau tinuti fara hrana si neigienizati, astfel incat si starea lor de sanatate s-a alterat. Toti cei cinci frati vor intra intr-un program de reabilitare alimentara pentru a putea fi integrati intr-un mediu familial. Deja au fost identificati asistentii maternali in grija carora vor ajunge cat de curand, dupa acordarea asistentei medicale si psihologice", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Ionut Danila.

Pe langa incredintarea copiilor la asistenti maternali, autoritatile statului au declansat procedurile pentru decaderea din drepturile parintesti a mamei si tatalui celor cinci copii din Barlad.