Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca le-a cerut, duminica, inspectorilor scolari "sa nu aiba vreo emotie daca intalnesc o situatie de frauda" la probele scrise de la examenul de bacalaureat care incep luni si sa raporteze imediat orice nereguli, relateaza Mediafax.

Ministrul a spus ca duminica a discutat in videoconferinta cu reprezentantii celor 42 de inspectorate scolare, ai celor 266 de centre de examen din sesiunea august-septembrie a bacalaureatului si cu ai celor 77 de centre de evaluare, pentru a se asigura ca examenul se va desfasura in cele mai bune conditii.

Pricopie a precizat ca la videoconferinta au participat aproximativ 2.500 de persoane si ca le-a solicitat acestora respectarea intocmai a metodologiei de examen. "Problemele care au aparut, au aparut in principal de la abateri in metodologia de examen", a adaugat Remus Pricopie.

Ministrul a cerut fermitate din partea inspectorilor scolari in raportarea posibilelor cazuri de frauda.

"Sper sa nu avem surprize si daca vom aveam vom interveni fara niciun fel de ezitare. Le-am spus inspectorilor sa nu aiba vreo emotie daca intalnesc vreo situatie de frauda. Primul lucru pe care il fac, anunta Ministerul Educatiei, al doilea lucru pe care il fac, anunta politia locala", a spus Pricopie.

De asemenea, ministrul Educatiei a solicitat sa se verifice ca in toate salile de examen sa functioneze camerele de supraveghere, acestea sa incadreze bine sala si inregistrarile sa fie bine pastrate, pentru o eventuala sesizare privind nereguli.