Ministrul bulgar al afacerilor Externe, Kristian Vigenin, incepe joi o vizita oficiala de doua zile la Bucuresti, la invitatia omologului sau roman Titus Corlatean. Potrivit unui comunicat al MAE, vizita se inscrie in cadrul dialogului politic bilateral periodic dintre cele doua tari.

In cadrul discutiilor, cei doi ministri vor realiza un schimb de opinii privind modalitatile de dezvoltare a cooperarii bilaterale in plan politic.

O atentie deosebita va fi acordata extinderii si aprofundarii cooperarii in domeniile economic, al energiei, al transporturilor, al turismului, culturii si educatiei.

Totodata, vor fi abordate subiectele aflate in atentie pe agenda europeana, cu accent pe temele prioritare de interes comun, precum aderarea la spatiul Schengen, cooperarea in cadrul programelor cu finantare europeana, Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, Parteneriatul Estic, Extinderea UE.

Pe agenda discutiilor mai figureaza cooperarea in plan regional, precum si evolutiile din Nordul Africii si Orientul Mijlociu.