Desi valorile termice vor marca, miercuri, o scadere fata de ziua anterioara, cu precadere in regiunile vestice, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge izolat pragul de 80 al disconfortului termic, transmite Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vestul si nord-vestul tarii, precum si la munte, unde, mai ales dupa-amiaza, local vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Izolat vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in Maramures si estul Transilvaniei si 34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime se vor situa intre 14 si 22 de grade, mai coborate in depresiuni, spre 9 grade.

  • In Bucuresti

Miercuri, vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

  • In tara

Vremea va fi in continuare calduroasa joi, in sudul si sud-estul tarii, in timp ce in restul teritoriului, valorile termice vor continua sa scada usor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua in vestul, nordul si centrul tarii, unde, local, vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, dar trecator si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 12 si 20 de grade.