Politistii din Alba au declansat o ancheta, sambata, dupa ce au fost sesizati de catre reprezentantii unei organizatii ecologice ca pe cateva stanci din Cheile Rametului au aparut mai multe desene de diferite dimensiuni reprezentand steagul Ungariei, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al IPJ Alba, Luminita Prodan, a declarat pentru Mediafax ca politistii au fost sesizati, sambata, de catre reprezentantii unei asociatii ecologice ca pe stanci din Cheile Rametului au aparut niste desene reprezentand steagul maghiar, de diferite dimensiuni, intre 30 de centimetri si un metru.

Potrivit sursei citate, politistii au declansat o ancheta pentru a stabili in ce imprejurari au aparut aceste desene.

"Am fost sesizati de o asociatie ecologica in conditiile in care zona respectiva este protejata ecologic, fiind rezervatie naturala. Am deschis o ancheta pentru a verifica cine a facut desenele respective, insa nu am retinut inca nicio infractiune. Deocamdata, nu sunt date din care sa rezulte ca aceste desene ar fi fost realizate de catre extremisti maghiari", a spus Luminita Prodan.

Purtatorul de cuvant al IPJ Alba a adaugat ca zona respectiva este una greu accesibila si ca nu se stie cand anume au fost facute acolo desenele respective.

Politistii au mers la fata locului, in zona de campare, turistii fiind legitimati.