Politistii au retinut, sambata, 358 de permise de conducere si au amendat peste 8.800 de soferi, dintre care aproape jumatate pentru ca au condus cu viteza, alte 66 de persoane fiind prinse baute la volan, informeaza, duminica, Politia Romana, potrivit Mediafax.

Echipajele de politie au facut, sambata, 517 filtre si au aplanat 362 de stari conflictuale, fiind depistate 239 de infractiuni, dintre care 196 au fost constatate in flagrant, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Politistii au prins 165 de suspecti de infractiuni, dintre care cinci au fost retinuti si zece arestati, precum si trei urmariti, fiind identificate patru masini furate.

In trafic au fost depistate 166 de infractiuni, 66 de persoane fiind prinse la volan cu o alcoolemie peste limita legala. Opt soferi au refuzat recoltare probe biologice, pe numele lor fiind intocmite dosare penale. Alti 60 de soferi au fost prinsi conducand fara permis sau cu permisul suspendat ori anulat, iar 31 erau la volanul unui autoturism neinmatriculat.

Politistii au retinut 358 de permise de conducere si au retras 153 de certificate de inmatriculare.

De asemenea, 8.834 de soferi au primit amenzi, dintre care 73 pentru consum de alcool, 4.391 pentru viteza si 51 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor.

In urma controalelor, patrularilor si interventiilor, politistii au dat 1.530 de sanctiuni contraventionale pentru tulburarea ordinii si linistii publice, 171 pentru activitati comerciale ilicite si 11 pentru nereguli privind transportul in regim de taxi si de inchiriere.

In timpul actiunilor organizate sambata, politistii au dat in total 10.906 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 2.102.000 de lei si au confiscat bunuri in valoare de 11.618 de lei.

Actiunile au fost desfasurate de politisti de vineri pana duminica si vizeaza reducerea evenimentelor produse din cauza vitezei excesive, mentinerea ordinii publice si prevenirea faptelor antisociale, a precizat Politia Romana.

Politistii de la rutiera sunt prezenti in trafic inclusiv cu echipamente de supraveghere video a traficului, in special pe drumurile catre Litoral si statiunile montane. De asemenea, traficul rutier pe Autostrada A2 si pe DN1 este monitorizat, duminica, si cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie.

Totodata, politistii au in atentie si zonele in care sunt organizate tabere scolare sau sunt planificate activitati cultural-educative la care participa copii.

In cadrul acestor actiuni sunt angrenati 1.840 de politisti rutieri, care actioneaza cu 427 de aparate radar, 7.835 de la ordine publica si 72 din cadrul structurilor de prevenire.

Pe principalele trenuri care fac legatura cu statiunile turistice patruleaza 665 de politisti de la transporturi, pentru prevenirea activitatilor comerciale ilicite.