Un barbat din Dambovita, membru al unei asociatii de revolutionari, a fost retinut miercuri, dupa ce ar fi inselat mai multe persoane, printre care si o eleva, care i-a dat 800 de euro pentru a o ajuta sa promoveze bacalaureatul, potrivit unor oficiali din Directia Generala Anticoruptie, citati de Mediafax.

"Un barbat din Targoviste a fost retinut miercuri, 3 iulie a.c., de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Generale Anticoruptie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca barbatul retinut se numeste Marian Banu si este membru al unei asociatii de revolutionari din Targoviste.

Acesta este acuzat ca ar fi promis mai multor persoane ca, in schimbul unor sume de bani, le poate angaja la unele institutii publice din judetul Dambovita sau poate, cu ajutorul inspectorilor scolari, sa le ajute sa promoveze exemanul de bacalaureat.

Potrivit DGA, pe numele barbatului din Targoviste au fost facute mai multe plangeri la Serviciul Judetean Anticoruptie Dambovita. Prima plangere a fost depusa in cursul lunii august 2012, cand o femeie a reclamat ca i-a dat 1.800 de lei, dupa ce barbatul i-a promis ca va interveni pe langa un angajat al Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita pentru a primi un post de profesor suplinitor la o unitate de invatamant din Targoviste.

In luna martie 2013, barbatul a pretins si primit 900 de lei de la o alta persoana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa factori de raspundere din cadrul administratiei publice locale pentru angajarea acesteia pe o functie de sofer.

Ulterior, la sfarsitul lunii martie si inceputul lui aprilie, Marian Banu ar fi luat 3.100 lei de la un barbat si fiul acestuia, dupa ce le-ar fi promis ca le poate aranja sa lucreze intr-un institut de cercetare din judetul Dambovita.

Ultimul denunt formulat pe numele lui Banu a fost depus in iunie, cand o eleva s-a plans de faptul ca i-a platit acestuia 800 de euro, dupa ce a asigurat-o ca va interveni pe langa un inspector din Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, care ii va asigura promovarea examenului de bacalaureat.

Ofiterii DGA si procurorii au perchezitionat, miercuri dimineata, masina lui Banu, dupa care l-au ridicat si l-au dus la sediul Parchetului Tribunalului Dambovita. Dupa ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele acestuia ordonanta de retinere pentru 24 de ore.