Werner Hans Lauk este noul ambasador al Germaniei in Romania. Diplomatul a prezentat miercuri copiile scrisorilor de acreditare secretarului de stat George Ciamba, informeaza Minsiterul Afacerilor Externe intr-un comunicat dat presei.

Hans Werner LaukFoto: Ambasada Germaniei la Bucuresti

Potrivit MAE, secretarul de stat George Ciamba l-a primit miercuri pe ambasadorul agreat al Republicii Federale Germania la Bucuresti, Hans Werner Lauk.

Potrivit CV-ului publicat de Ambasada Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk s-a nascut in 1950 si este licentiat in economie politica.

Intre 1991-1996, Lauk a fost director adjunct in Ministerul Federal al Afacerilor Externe, dupa care, timp de 4 ani, a fost adjunctul sefului misiunii in cadrul Ambasadei de la Riad.

Intre 2001-2004, a fost director in Ministerul federal al Afacerilor Externe, dupa care a fost ministru consilier si sef al sectiei economice in cadrul Ambasadei de la Bejing.

A fost seful misiunii Ambasadei de la Kabul, intre 2008-2010, iar in 2010-2013 a fost seful misiunii Consulatului General al Republicii Federale Germania de la Hongkong.

George Ciamba i-a urat succes ambasadorului in indeplinirea mandatului sau in Romania, exprimand convingerea ca relatiile bilaterale romano-germane vor continua sa se dezvolte intr-un ritm sustinut, ca si pana in prezent.

Cu ocazia intrevederii, secretarul de stat a subliniat satisfactia partii romane pentru rezultatele convorbirilor recente ale premierului Romaniei cu cancelarul Angela Merkel, la Berlin, si pentru interesul manifestat de firmele germane pentru piata romaneasca. In context, a aratat ca Guvernul Romaniei urmareste constant sa asigure un climat cat mai favorabil pentru investitorii straini.

MAE precizeaza ca cei doi interlocutori au apreciat rolul important ce revine minoritatii germane din Romania, ca punte de legatura intre cele doua tari si factor pozitiv in dezvoltarea relatiilor bilaterale.

George Ciamba i-a prezentat ambasadorului german prioritatile de politica europeana si externa ale Romaniei, accentuand interesul pentru cooperarea in vederea apropierii de UE a statelor din Vecinatatea Estica si oferirii unei perspective europene Republicii Moldova, se mai arata in comunicatul de presa.