Procurorii propusi de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, in vederea ocuparii unor functii de conducere in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directiei Nationale Anticoruptie vor sustine marti si miercuri interviurile la CSM, potrivit Agerpres.

Potrivit calendarului stabilit de Sectia de procurori a CSM, vor sustine interviuri marti Marius Iacob - propus pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Camelia Sutiman - propusa ca sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Simona Bradiceanu - procuror-sef Sectia de resurse umane si documentare, si Ion Vasilache - propus procuror-sef al Sectiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ.

Miercuri vor fi intervievati Iuliana Nedelcu - propusa procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ, Antonia-Eleonora Constantin, propusa adjunct al Sectiei Judiciare din PICCJ, si Claudiu Dumitrescu, propus ca sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA.

Fiecare candidat are la dispozitie, potrivit ordinii de zi a sedintei publicate pe site-ul CSM, aproximativ 30 minute pentru prezentarea proiectului de management si 75 minute pentru intrebarile membrilor Consiliului.

Avizele CSM vor fi transmise pe 3 iulie Ministerului Justitiei.

Calendarul afisat de CSM stabileste ca Marius Iacob va sustine interviul marti in intervalul 9,00-10,45, Camelia Sutiman - 11,00-12,45, Simona Bradiceanu - 13,45-15,30, Ion Vasilache - 15,45-17,30, iar miercuri - Iuliana Nedelcu - 9,00-10,45, Antonia-Eleonora Constantin - 11,00-12,45, Claudiu Dumitrescu - 13,45-15,30.

Dispozitiile art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 stabilesc ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul-sef al DNA, adjunctii acestuia, procurorii-sefi de sectie ai acestor Parchete, precum si procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau de procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.