Corpul de control al Ministerul Educatiei verifica modul in care un producator de margarina si-a facut publicitate in Scoala Generala nr. 11 din Capitala, se arata intr-un comunicat dat presei de Ministerul Educatiei. Intr-o inteventie telefonica la Romania TV, ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat ca a fost dispus un control la institutia de invatamant pentru a intelege ce s-a intamplat acolo.

"Ministerul Educatiei Nationale a dispus verificarea modului in care s-au respectat prevederile legale privind reclama si publicitatea comerciala realizate de o firma producatoare de margarina in Scoala Generala nr. 11 din Bucuresti", se arata intr-un comunicat dat presei de Ministerul Educatiei.

"Corpul de control al MEN se va afla in unitatea de invatamant in perioada 1 - 5 iulie si va analiza toate datele implicate in acest caz", se mai arata in comunicatul de presa.

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat luni seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca a fost dispus un control la institutia de invatamant pentru a intelege ce s-a intamplat acolo.

Intrebat de Victor Ciutacu daca in plin examen de Bacalaureat, ministerul "nu avea alta grija decat sa il linisteasca pe Turcescu" (facand referire la atacul dur al lui Robert Turcesu la adresa Nadiei Comaneci pe motiv ca face reclama la o margarina), Remus Pricopie a raspuns: "Este vorba de un eveniment la fel de neplacut (ca tentativa de frauda de la proba de limba si literatura romana a Bacalaureatului, desfasurata luni - n. red.) pe care vrem in primul rand sa il intelegem, sa stim ce s-a intamplat acolo, nu are nicio legatura cu nicio persoana si niciun nume implicat in acest eveniment."

"Corpul de control se va deplasa acolo, eu cred ca in scoala trebuie sa fim ponderati inainte de a organiza anumite evenimente. (...) Sa se deplaseze echipa de control, vom culege date de la fata locului si ne vom exprima un punct de vedere legal dupa ce se parcurg aceste etape", a precizat ministrul.