Curtea de Apel Bucuresti a decis joi ca doi cetateni arabi, suspectati ca sprijineau grupari teroriste, sa fie declarati persoane indezirabile, aproband astfel expulzarea lor din Romanie, pentru o perioada de 15 ani, transmite B1TV.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii, Sorin Sava, a declarat pentru postul de televiziune citat ca cei doi sunt suspecti ca sprijineau grupari teroriste care actionau in Orientul Mijlociu si ca erau monitorizati de SRI din a doua jumatate a anului 2011.

Curtea de Apel Bucuresti a aprobat, joi, expulzarea celor doi, la solicitarea SRI si a IGPR.

Potrivit reprezentantului SRI, acestia introduceau in Romania alti membri ai acestor grupari, care urmau sa ajunga in cele din urma in tari din Europa de Vest. Sava a precizat ca cei doi au manifestat un comportament specific curentului islamist radical si au promovat idei, conceptii si atitudini care sustin intoleranta religioasa si nececitatea eliminarii dusmanilor. Totodata, cei doi cetateni arabi utilizau intens si mediul virtual pentru propaganda si promovare a conceptiilor radicale.

"Cei doi cetateni straini au fost in atentia SRI incepand cu a doua jumatate a anului 2011. Prin sentinta Curtii de Apel de ieri s-a hotarat ca acestia sa fie declarate persoane indezirabile in Romania pentru 15 ani, ca urmare a implicarii acestora in sprijinirea unor organizatii jihadiste ce actionau in Orientul Mijlociu", a declarat Sorin Sava.