Peste 200 de politisti efectueaza, miercuri, 38 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Ialomita si Calarasi, la domiciliile unor contrabandisti de tigari, fiind verificate si spatiile comerciale detinute de acestia pentru depozitarea marfii, precizeaza Politia Romana, citata de Agerpres.

Tigarile erau cumparate din Bucuresti si vandute la preturi mici in piete, societati comerciale, dar si direct la locuintele suspectilor, a precizat pentru AGERPRES Andreea Loghin, purtator de cuvant al IPJ Ialomita.

"Politistii efectueaza 38 de perchezitii la diferite imobile, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de instanta, respectiv 29 in judetul Ialomita, 5 in judetul Calarasi, 2 in judetul Ilfov si 2 in municipiul Bucuresti. Sunt avute in vedere locuinte, spatii comerciale si de depozitare detinute si utilizate de catre 25 de persoane, suspectate de colectarea, detinerea, transportul, depozitarea si vanzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, activitate ilicita ce intra sub incidenta Legii 86/2006, respectiv tigari de provenienta Republica Moldova si Ucraina", informeaza Politia Romana intr-un comunicat dat presei.

Gruparea era monitorizata de politisti de la inceputul lunii februarie.

Pe numele celor 25 de suspecti au fost emise mandate de aducere, persoanele gasite urmand a fi conduse pentru audieri la sediul IPJ Ialomita.

La actiune participa 200 de politisti din cadrul IPJ Ialomita, precum si luptatori de actiune speciala de la IPJ Calarasi si Ilfov, cu sprijinul SIAS - IGPR.

Actiunea a beneficiat si de suportul de specialitate al DIPI.