Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, a declarat ca decizia de condamnare a sa la doi ani de inchisoare in dosarul transferului de terenuri reprezinta "o rusine" pentru justitia din Romania, apreciind ca "este ca pe vremea comunistilor", relateaza Mediafax.

"Aceasta condamnare este o rusine pentru justitia romaneasca. Este ca pe vremea comunistilor. Nu conteaza probele, ci doar dorinta de a da o anumita pedeapsa", a declarat Victor Babiuc pentru gandul.info.

Fostul ministru a afirmat ca asteapta sa fie ridicat de polisti si dus la penitenciar.

"Astept sa vina sa ma ia sa ma duca la penitenciar. Tocmai imi fac bagajul. Sunt acasa in Bucuresti. Eu ma asteptam la orice. Stiu cum a pornit acest proces. Nu sunt atat de naiv in materia asta. Dupa ce la fond s-a dat o hotarare in care au fost demontate toate acuzatiile si sunt fara nici un fel de proba si impotriva legilor romanesti. Aveam oarecare indoiala ca vor avea curajul sa isi bata joc de un dosar si de niste oameni. Dorinta politica este mai puternica decat cea legata de aflarea adevarului", a declarat Babiuc.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Victor Babiuc la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul schimburilor de terenuri dintre MApN si Gigi Becali. Victor Babiuc a fost condamnat pentru ca in calitate de ministru a semnat documentele tunului imobiliar care a dus la prejudicierea statului roman.