Seful Politiei Capitalei, comisar-sef Catalin Dragota, si-a dat demisia din functia pe care o ocupat-o din luna februarie dupa ce a fost imputernicit la conducerea institutiei ca urmare a plecarii din functie a lui Cornel Ciocoiu, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne.

UPDATE Mihai Pruteanu, fostul sef al IPJ Olt, a fost numit in functia de sef al Politiei Capitalei, prin ordin de ministru.

"Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, incepand cu data de 15 mai 2013, domnul comisar-sef de politie Mihai Pruteanu a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Comisarul-sef Mihai Pruteanu este specialist in domeniul ordinii publice, ocupand pe parcursul celor 26 de ani de cariera profesionala functii pe linia prevenirii si a combaterii violentelor stradale, a prevenirii violentei in familie si a politiei de proximitate atat in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cat si la nivelul inspectoratelor judetene de politie, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Comisarul sef Marius Catalin Dragota, fost sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO), a fost imputernicit de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, sa ocupe functia de sef al Politiei Capitalei pe 13 februarie, in locul lui Cornel Ciocoiu.

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, comisarul sef Catalin Dragota a depus miercuri la Directia Management Resurse Umane din Politia Romana un raport in care solicita incetarea imputernicirii.

Dragota urmeaza sa se intoarca la Directia Generala de Informatii si Potectie Interna, unde activa inainte de a fi imputernicit la conducerea Politiei Capitalei.

In 15 martie, comisarul sef Mihai Pruteanu a castigat concursul pentru sefia IPJ Olt, functie pe care o ocupa, in calitate de imputernicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de seful Politiei Romane, Petre Toba.

Pruteanu a fost numit in functia de inspector sef la IPJ Olt dupa ce fostul sef al inspectoratului, Ion Voicu, a fost demis prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Mihai Pruteanu are 52 de ani si inainte sa fie numit la conducerea IPJ Olt a ocupat functia de adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane din martie 2008. Ofiterul a activat in cadrul acestei directii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiter operativ la Sectia 14 Politie din Bucuresti.

IPJ Olt a facut obiectul unui control, in toamna lui 2012, in urma denuntului formulat de un politist care a semnalat mai multe nereguli.

In urma verificarilor, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne au sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova in legatura cu imprejurarile in care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea functiei de sef al Politiei Draganesti-Olt - concurs la care seful Politiei Bals a avut calitatea de membru al comisiei -, existand suspiciuni de fraudare a examenului.

Dupa ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofiterului, ministrul de interne de atunci, Mircea Dusa, a cerut Corpului de Control sa extinda verificarile si la nivelul IPJ Olt, iar in urma acestui control, Ion Voicu, seful institutiei, cei doi adjuncti ai acestuia si alti opt ofiteri cu functii de conducere au ajuns sa fie cercetati prealabil pentru managament defectuos si lipsa de reactie in ce priveste criminalitatea stradala.

La sfarsitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou in centrul atentiei ca urmare a unui alt scandal declansat dupa ce politista Melania Renghea l-a injunghiat in abdomen pe fostul ei sef, ofiter in cadrul Politiei Bals, pe motiv ca acesta ar fi violat-o.

In acest context, atat conducerea Ministerului Afacerilor Interne si cea a Politiei Romane au decis sa finalizeze cat mai repede cercetarile in cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.