Noua conducere a ANAF va fi anuntata marti, dupa sedinta de Guvern, iar in fruntea Directiei antifrauda va fi numit un magistrat, a declarat premierul Victor Ponta.

"Schimbarea domnului Pop nu are legatura cu discutia de aici (sedinta USL - n.r). A fost o discutie cu domnul vicepremier Chitoiu, ministrul de Finante, si facem o restructurare a ANAF-ului inclusiv prin crearea acelei Directii antifrauda in care doresc sa aduc in fruntea acestei Directii un magistrat, iar in ceea ce priveste noua conducere maine dupa sedinta de Guvern o sa stabilim exact", a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, Victor Ponta citat de Mediafax.

Premierul a mentionat ca noua directie antifrauda va fi formata dintr-un numar restrans de persoane si va avea competenta doar pe cazuri si pe situatii de crima organizata privind evaziunea fiscala. El a mentionat ca in cadrul directiei vor activa procurori, iar DIICOT va trebui sa supravegheze direct functionarea directiei.

Intrebat in legatura cu Gelu Stefan Diaconu, al carui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de sef ANAF, Ponta a mentionat ca este una dintre persoanele care pot ocupa aceasta functie. El a precizat ca a discutat cu Daniel Chitoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marti.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat daca PNL il sustine pe Diaconu pentru sefia ANAF, el raspunzand afirmativ.