Elevii din invatamantul preuniversitar vor avea parte, incepand de luni, 1 aprilie si pana vineri, 5 aprilie, de altfel de cursuri, pentru ca in aceasta perioada se desfasoara in intreaga tara programul cunoscut sub numele de "Scoala altfel", dar care se numeste acum "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

In toate aceste unitati de invatamant se organizeaza activitati educative extracurriculare si extrascolare, pe parcursul celor cinci zile.

Cursurile nu se mai desfasoara dupa orarului obisnuit, ci dupa unul special. Scolarii si prescolarii vor fi implicati in activitati culturale, sportive si artistice, cu rol educativ, pe care cadrele didcatice le-au anuntat parintilor saptamana trecuta.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale prescolariilor sielevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale, a anuntat Ministerul Educatiei.

Printre activitatile organizate in saptamana Sa stii mai multe, sa fii mai bun! sunt concursuri pe teme rutiere, lectii de acordare a primului ajutor in caz de incendiu sau inundatii, vizite la gradina zoologica, botanica, la muzee sau la biblioteca, excursii tematice.

O parte a activitatilor din acesta saptamana speciala se pot desfasura in interiorul gradinitelor si scolilor, unde copiii vor imbina divertismentul cu dezvoltarea spiritului de competitie si a abilitatilor lor.