Nu vedem nici un progres in Romania si Bulgaria. Schengen nu e doar o chestiune tehnica. Cele doua tari nu respecta nici macar criteriile minime pentru a intra in Schengen. Pozitia ministrului german de Interne este absolut justificata. Situatia s-a inrautatit in ambele tari. Declaratiile au fost facute, intr-un interviu la RFI, de catre europarlamentarul german, Markus Ferber (PPE).

Eurodeputatul popular (familie politica din care face parte si PDL) declara ca "ce a zis ministrul german de Interne este absolut justificat, intrucat nu vedem nici un fel de progres. Ba mai mult, situatia se inrautateste in ambele tari, Romania si Bulgaria si nu asta era scopul in ultimul an. Nici Romania, nici Bulgaria nu au imbunatatit lupta anticoruptie si atunci are sens sa nu deschidem granitele".

Markus Ferber precizeaza ca aderarea la Schengen nu e doar un proces tehnic: "Daca ar fi doar o chestiune tehnica, atunci am putea sa incetam orice angajament privind Uniunea Europeana! Nu este o chestiune tehnica, desigur, este o chestiune politica. In al doilea rand, daca este o chestiune tehnica, atunci Romania trebuie sa demonstreze ca toate conditiile sunt indeplinite. Serios vorbind, oficialii romani nu pot spune ca au indeplinit toate criteriile".

Continuarea pe www.rfi.ro.