Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) trebuie sa aplice legea cu rigurozitate in cazul fostului premier Adrian Nastase, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea, marti, intr-o conferinta de presa. "In cazul Nastase, ISC-ul trebuie sa aplice legea cu rigurozitate. Ii atentionez sa inceteze cu balbaielile si sa nu se joace cu decizia. Trebuie sa puna in aplicare cu foarte mare atentie sentinta oricarei instante", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

El a transmis ISC ca are obligatia sa raspunda la solicitari.

"Am inteles ca mai devreme, la un post de televiziune, un domn a afirmat ca a trimis la ISC o solicitare sa primeasca niste raspunsuri pe acest caz si se spune ca ISC-ul ar fi raspuns sa-l directioneze catre mine. Eu transmit ISC-ului sa inteleaga ca este in obligatia acelei institutii sa raspunda la orice solicitari, pentru ca daca ajung sa raspund eu inseamna ca acolo nu mai este conducere. Deocamdata este conducere si daca vor sa mai ramana in continuare ca si conducere trebuie sa aplice legea si sa nu se mai joace cu aceste subiecte sensibile", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, controlul dispus la ISC nu are legatura cu "subiectul zilei" si anume cazul Adrian Nastase.

"De acum peste doua saptamani acolo am dispus sa inceapa un control de catre Corpul de control al ministrului, urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa avem rezultatele controlului, pe care o sa le facem publice insotite de masurile pe care preconizez sa le iau pentru acea institutie, un raport pe care o sa-l prezint si premierului in momentul in care va fi gata. Controlul dispus acum doua saptamani si ceva acolo nu are legatura cu subiectul zilei si anume cazul Adrian Nastase, dar din pacate nici nu am semnale foarte bune din ceea ce se intampla in aceasta actiune de control. Urmeaza controale si la Compania Nationala de Investitii si la ANL", a spus vicepremierul.

El a mentionat ca schimbarea conducerii ISC s-ar putea sa fie o masura mult "prea blanda, simpla si insuficienta".

"La ISC e foarte posibil sa luam niste masuri foarte serioase si foarte drastice, care sa aiba in vedere inclusiv restructurarea fundamentala a acestei institutii si schimbarea statutului ei juridic", a adaugat Dragnea.

  • Avocat: ISC a refuzat propunerea lui Nastase de executare voluntara

Avocatii lui Adrian Nastase au declarat marti, in cadrul judecarii cererii de eliberare conditionata, ca Inspectoratul de Stat in Constructii a respins propunerea fostului premier de a plati din proprie initiativa 760.000 de euro din prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii, relateaza Gandul.info.

"ISC a refuzat executarea voluntara demarata de dl Nastase", a declarat avocatul Ion Cazacu, potrivit Gandul.

Pe 8 februarie Adrian Nastase a transmis printr-un executor jdecatoresc o notificare catre ISC prin care isi arata disponibilitatea de a plati 760.000 euro din prejudiciul de 1,4 milioane euro.

Avocatul Ion Cazacu, aparatorul lui Adrian Nastase, a declarat pentru Gandul ca ISC a fost notificat oficial ca fostul premier pune la dispozitita institutiei suma de 760.000 euro, reprezentand aproximativ jumatate din prejuidicul stabilit de instanta in dosarul Trofeul Calitatii. Nastase a platit deja 50.000 lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Avocatii lui Nastase au cerut ISC sa transmita un numar de cont in care sa verse banii. ISC nu a transmis acest numar de cont. In cadrul judecarii cererii de eliberare conditionata avocatii lui Adrian Nastase au aratat ca ISC a refuzat sa primeasca propunerea lui Adrian Nastase.

Pe 1 februarie, Judecatoria Sectorului 1 a incuviintat cererea de executare silita formulata de ISC impotriva lui Adrian Nastase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii. Avocatul Ion Cazacu a declarat pentru Gandul ca executorul judecatoresc nu a inceput procedura deoarece instanta inca nu a remis motivarea deciziei de pe 1 februarie. Astfel, avand in vedere ca ISC a respins propunerea fostului premier, inseamna ca executarea silita a lui Adrian Nastase va continua.

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) este sub coordonarea lui vicepremierului Liviu Dragnea.