Stefan Grosu, un batran de 96 de ani, din Valea Jiului, a fost reangajat cioban la o stana din satul hunedorean Valioara, dupa ce barbatul s-a dus la proprietarul oilor si i-a spus ca s-a saturat sa stea acasa, "in somaj" si departe de meseria pe care o practica de 80 de ani, scrie Agerpres.

"Baciul Stefan a venit la mine si mi-a spus ca nu mai vrea sa stea acasa si doreste sa lucreze, la oi, alaturi de baietii sai, unul in varsta de 68 de ani, iar celalalt, de 55 de ani. I-am facut angajarea si a semnat contractul de munca pentru patru ani, deoarece mi-a spus ca atat poate sa garanteze ca o duce, in putere", a declarat miercuri Emil Parau, proprietarul turmei de oi.

De altfel, Stefan Grosu a fost angajat, pentru prima oara, cu carte de munca, la varsta de 90 de ani, la aceeasi stana, iar anul trecut a fost trecut in somaj.

"L-am reangajat acum pentru ca baciul Stefan este in putere si este un om de la care putem lua un exemplu, noi, cei mai tineri. Nu se ajunge usor la varsta de 96 de ani. Indiferent de greutati, baciul Stefan i-a multumit lui Dumnezeu si este un om care se bucura si traieste fiecare moment. Mi-a povestit ca nu a luat medicamente niciodata si singura injectie de care isi aduce aminte i-a fost facuta in razboi, probabil un vaccin", spune Emil Parau.

Experienta pe care a acumulat-o Stefan Grosu l-a determinat pe omul de afaceri sa-i propuna unui scriitor local sa stea de vorba cu batranul si apoi sa editeze o lucrare despre viata acestuia. In vara anului trecut, cei doi s-au intalnit si au stat de vorba mai bine de o saptamana, discutia urmand sa fie transpusa intr-un volum ce va vedea lumina tiparului in acest an.

Va fi o carte in care baciul Stefan va povesti o parte din intamplarile prin care a trecut, dar si metodele traditionale invatate de la parintii sai pentru cresterea animalelor.