Proiectul de lege care stabileste valoarea punctului de pensie pentru 2013 la 762,1 lei, adoptat de Senat
''De asemenea, se mai prevede aplicarea indicelui de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut preliminat, corespunzator anului precedent celui in care se deschide dreptul de pensie, si valoarea punctului de pensie in vigoare la data inscrierii la pensie, actualizata cu rata medie anuala a inflatiei pe anii 2010 si 2011'', se precizeaza in analiza Consiliului Legislativ.
In timpul dezbaterilor din plenul Senatului, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca valoarea punctului de pensie ar fi trebuit sa fie de aproximativ 850 lei, insa, ''legea nu s-a respectat''.
''Valoarea punctului de pensie in 2013 nu trebuia sa fie 762,1 lei. Daca in 2011 legea s-ar fi respectat, am fi avut un punct de pensie de 770 lei. Daca in 2012 legea s-ar fi aplicat, am fi avut un punct de pensie de 800 si ceva de lei, astfel ca in 2013 ar fi trebuit sa avem o valoare a punctului de pensie de aproape 850 lei. Legea nu s-a respectat insa. Este pentru prima data cand incercam sa respectam legile acestei tari, bune sau rele. Am lucrat corect, dupa legea facuta de dvs. (de guvernarea PDL -n.r.)'', a afirmat Mariana Campeanu.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
a propos, ce contributie a platit in 35 de ani, cel care are pensia cea mai mare 30500 lei? Nu ma intereseaza ultima lui luna de venit!