George Iachim, unul dintre cei patru romani care au supravietuit atacului terorist din Algeria a povestit, intr-un scurt interviu acordat televiziunii publice algeriene, preluat de Stirile ProTV, cum a reusit sa ramana in viata, impreuna cu un alt coleg roman. George Iachim este din Constanta, iar potrivit profilului sau de pe Facebook, este divortat si are o fetita. George Iachim a povestit cum a reusit sa scape cu viata dupa ce s-a baricadat intr-un birou impreuna cu un coleg, si el tot roman, scrie Mediafax.

"Miercuri dimineata ma aflam in afara biroului si am vazut cand au venit teroristii. Au inceput sa traga in paznicii care se aflau la poarta companiei. Dupa asta au intrat in birourile cladirii si au inceput sa ia ostatici. M-am baricadat impreuna cu un alt coleg, tot din Romania, intr-unul din birouri, am incuiat usa si am blocat-o cu un mobilier...", a povestit George Iachim.

Intrebat ce parere are despre interventia fortelor armate ale Algeriei, romanul a spus ca intelege faptul ca soldatii nu aveau cum sa intervina mai repede pentru a-i salva: "Ce au facut ei (armata, n.red) a fost in regula, pentru ca a fost o situatie foarte grea, una in care au fost implicati ostatici, si nu putea interveni asa de repede.. Insa in final am aflat ca ostaticii din acea zona sunt OK. Ieri am aflat ca armata a intervenit si i-a eliberat pe cei de acolo, ceea ce este minunat, pentru ca am multi prieteni acolo si m-am temut pentru vietile lor", a mai spus Iachim.

Premierul Victor Ponta a anuntat, sambata, ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria, iar patru romani au supravietuit atacului terorist.