Sambata, valorile termice vor continua sa scada in cea mai mare parte a tarii. Cerul va avea innorari mai ales pe parcursul zilei, cand va ninge in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei si zonei montane, iar in regiunile sudice si sud-estice, local vor cadea precipitatii mixte, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie citata de Mediafax.

Meteorologii informeaza ca vor fi conditii de polei. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in majoritatea zonelor, vitezele cele mai mari fiind la munte, unde zapada va fi viscolita sau spulberata.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade, mai ridicate in Dobrogea, iar cele minime se vor incadra intre -10 si 0 grade.

La munte, sambata, valorile termice vor continua sa scada. Cerul va avea innorari mai ales pe parcursul zilei, cand va ninge pe arii relativ extinse. Vantul va avea intensificari si va viscoli sau spulbera zapada.

Duminica, vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii. In vestul, nordul si partial centrul tarii, cerul va prezenta innorari si local vor cadea precipitatii slabe, mixte, iar in zona montana, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

In restul teritoriului cerul va fi variabil si mai ales dimineata si noaptea, in zonele joase local va fi ceata. Vantul va avea unele intensificari in Banat si in zona montana inalta.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -3 grade in nordul Moldovei pana la 11 grade in sudul Banatului, iar cele minime se vor incadra intre -6 si 4 grade, mai ridicate in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, sambata, cerul va prezenta innorari temporare si vor fi conditii de precipitatii slabe, mixte, in prima parte a zilei. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in cursul zilei.

Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima in jur de -5 grade.

Duminica, vremea se va incalzi si la munte. In Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, cerul va prezenta innorari si pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe sub forma de ploaie, iar in zona inalta si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, dar mai ales dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni local va fi ceata. Vantul va avea unele intensificari pe creste.