Peste 70 de persoane cu avut nevoie de ingrijiri medicale, vineri dimineata, dupa ce au cazut si au suferit fracturi, entorse, luxatii sau traumatisme din cauza poleiului, a declarat, agentiei Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.

PoleiFoto: Hotnews

"In primele trei ore ale diminetii am avut 291 de solicitari, iar dintre acestea 46 au fost pentru suspiciuni de fracturi, entorse, luxatii, iar alte 28 au fost pentru traumatisme prin cadere", a precizat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov.

Pentru a evita accidente de acest fel, managerul SABI a facut cateva recomandari.

Astfel, ar fi bine ca doamnele sa renunte la incaltamintea cu toc si sa foloseasca ghete cu talpa de cauciuc cu striatii adanci, tip bocanci. In cazul in care nu exista o astfel de incaltaminte ar fi bine ca pe talpa incaltamintei sa fie lipita o banda adeziva sau "desi e mai putin estetic" peste gheata sa isi puna un ciorap. De asemenea este recomandat mersul cu pasi mici, cu multa grija.

"Atentie la scari sau la locurile acoperite de zapada. Ambele pot fi adevarate capcane. De asemenea, in aceste zile, chiar daca pare mai cald, iar strazile sunt adevarate patinoare sunt recomandate manusile si caciula pentru a proteja aceste zone in cazul unei evenuale caderi", a explicat medicul. Imbacaminte trebuie sa fie calduroasa , dar lejera. Cel mai bine este ca in cadere sa incercam sa protejam capul si coloana, dar, de regula, atunci cand alunecam suntem surprinsi si nu prea mai putem controla caderea", a adaugat medicul.

La Spitalul de Urgenta Floreasca au ajuns 12 persoane cu fracturi, in media obisnuita, difera doar modul in care se cade, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului, dr. Bogdan Oprita

"La spital s-au prezentat 12 persoane care au alunecat pe gheata. Cam atatea persoane ajung zilnic la ortopedie. Difera doar modul in care au cazut. Unii cad de la inaltime, altii din copac, altii se impiedica sau aluneca pe gheata", a mai spus dr. Oprita.