Politia rutiera si Registrul Auto Roman (RAR) au inceput controale in trafic pentru a verifica starea tehnica a autovehiculelor, urmarind daca acestea indeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice.

Politistii si specialistii RAR verifica buna functionare a mecanismului de franare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanta datelor inscrise in certificatul de inmatriculare cu caracteristicile tehnice, detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia, precum si utilizarea anvelopelor de iarna si uzura acestora.

Actiunea se desfasoara in toata tara pana in 20 ianuarie si are ca scop reducerea accidentelor produse din cauza defectiunilor tehnice ale autovehiculelor, informeaza Politia Rutiera intr-un comunicat de presa.