Marmureanu: In acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de intensitate mica, sub 7 grade
Potrivit lui Marmureanu, in acest an vor fi foarte multe cutremure, dar de mica intensitate, respectiv sub 7grade pe scara Richter.
"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta si pentru ca avem o aparatura extraordinara care monitorizeaza cutremure foarte mici. Dar cutremure in care sa moara cineva nu vom avea deocamdata. Un cutremur care sa produca victime omenesti si pagube materiale trebuie sa aiba peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul inca sa discutam despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricand, dar acestea nu ne intereseaza pentru ca nu pot produce pierderi de vieti si pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricand, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanta asupra Romaniei. Am facut cercetari pe baza de analiza istorica, stiintifica, a ceeea ce s-a intamplat in ultimii 600 de ani in Romania. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, in urmatoarea perioada. In medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an", a declarat Marmureanu.
Trei cutremure au avut loc joi dimineata, intre orele 4.52 si 5.33, unul dintre seisme fiind in Vrancea, de 3,2 grade, si alte doua in Transilvania, de 3,4 si 2,6 grade, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.
De la inceputul anului au avut loc alte sase cutremure, trei in 1 ianuarie, de 2,5, 2,7 si 2,5 grade, toate in Vrancea, si alte trei in 2 decembrie, de 2,1 in Campia Romana, 2,8 si 2,9 in Vrancea.
In 2012, in Vrancea au fost inregistrate zece cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade. Seismele s-au produs la 10 ianuarie (magnitudine 4,3 grade), 19 ianuarie (4 grade), 26 aprilie (4 grade), 26 mai (4 grade), 6 iulie (4,4 grade), 12 iulie (4,3 grade), 31 august (4,1 grade), 9 septembrie (4 grade), 2 octombrie (4,2 grade) si 1 decembrie (4,6 grade).

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Ce basca mea de declaratie este asta?!! Pai se vede ca si anul trecut au fost o gramada, problema este daca toate acestea nu duc catre unul mai mare, atunci sa vezi.