Miercuri, vremea va fi predominant inchisa si se va raci, devenind geroasa in Moldova si local in Transilvania si Muntenia. In Dobrogea, in sudul si estul Munteniei si in sudul Moldovei vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale ce vor depasi 60... 70 km/h, informeaza Mediafax. In aceste zone va ninge, cu precadere incepand din orele dupa-amiezei, iar in judetele Constanta, Tulcea, Giurgiu, Ialomita si Calarasi va fi viscol si vizibilitate redusa. In prima parte a zilei pe litoral vor mai fi precipitatii mixte. In restul teritoriului vantul va fi slab pana la moderat, doar izolat va fulgui, iar dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata.

Temperaturile maxime vor fi de la -10 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei pana la 3 grade in Banat si pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -15 si -5 grade, mai coborate in depresiunile intramontane, pana la -20 de grade, dar si mai ridicate in vest.

In Bucuresti, vremea se va raci. Cerul va fi noros si va ninge slab, indeosebi dupa-amiaza si noaptea. Vantul va avea intensificari. Temperatura maxima va fi in jur de -3 grade, iar cea minima de -8...-7 grade.

Joi, in tara, vremea va fi rece, geroasa mai ales dimineata si noaptea in centrul, nordul si nord-estul tarii. Cerul va fi mai mult noros in regiunile extracarpatice si temporar noros in restul zonelor. In estul si sud-estul tarii temporar va ninge, iar in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va prezenta intensificari mai ales pe parcursul zilei, cu viteze ce vor depasi la rafala 60...70 km/h. In restul teritoriului ninsorile se vor semnala cu totul izolat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -9 si 1 grad, iar cele minime se vor situa intre -13 si -3 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana in jur de -20 de grade. Noaptea si dimineata in zonele joase se va semnala ceata si chiciura.