Judecatoarele Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care au anulat executarea condamnarii la sapte ani de inchisoare primita de Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), nu vor fi sanctionate disciplinar de CSM.

Potrivit unui comunicat al CSM, citat de Agerpres, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a respins marti, cu majoritate de voturi, ca neintemeiata, actiunea disciplinara formulata de Comisia de disciplina pentru judecatori impotriva celor trei magistrati.

Cele trei judecatoare au fost puse sub invinuire de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului, insa au fost scoase de sub urmarire penala.

Curtea de Apel Bucuresti a admis pe 23 februarie contestatia in anulare a fostului presedinte al SIF Oltenia, Dinel Nutu, fost Staicu, formulata in dosarul privind devalizarea Bancii Internationale a Religiilor in care fusese condamnat la sapte ani de inchisoare.

Prin aceasta decizie a fost anulata condamnarea la sapte ani de inchisoare, pe motiv ca Dinel Nutu a mai fost judecat pentru aceste fapte de o alta instanta.

Dupa anularea condamnarii, cele trei judecatoare au fost puse sub urmarire penala de DNA iar CSM a deschis o actiune disciplinara impotriva lor.