Prima incercare de instalare a iernii va fi pe 5 decembrie, cand in judetele Mehedinti, Caras, in Nordul Moldovei, va ninge, a anuntat luni directorul Administratiei Nationale de Meteorologie Ion Sandu, citat de Agerpres.

In zilele de 4, 6 si 7 decembrie nu vor fi evenimente meteorologice deosebite, doar ninsori slabe la munte, a precizat Sandu la o intrunire a comandamentului de iarna, desfasurata la Palatul Victoria.

"Prima incercare de instalare a iernii va fi pe data de 5 decembrie, cand incepand din Mehedinti, Caras, pana in Nordul Moldovei, Carpatii Meridionali, Carpatii Orientali, precipitatiile sunt sub forma de zapada, iar in partea de sud-est - sub forma de ploaie", a detaliat Sandu.

El a atentionat in regiunile ca vor cadea precipitatii de aproximativ 15 litri pe metru patrat si ca, in zonele de munte, se va depune un strat de zapada de maximum 15 centimetri.

"A doua incercare serioasa este in intervalul de 8 decembrie dupa-amiaza pana pe 10 decembrie, cand avem acelasi episod, din sud-vestul tarii, traverseaza partea de vest, nord-vest, sud-vest si nordul Moldovei va ninge. Temperaturile sunt clar negative mai ales in timpul noptii si este zapada, iar in partea de sud-est din nou ploaie", a spus Sandu.