Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida vineri daca admite recursul primarului orasului Navodari, Matei Nicolae, la decizia prin care a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis pe 15 noiembrie arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului orasului Navodari, Matei Nicolae, acesta fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de dare de mita. Decizia a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, scrie Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada iunie - octombrie 2012, Matei Nicolae i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in acestea, edilul considerand acele anchete ca fiind ''abuzive, nejustificate si motivate politic''.

In schimb, ofiterului de politie i s-a promis o recompensa, materializata prin acordarea, in data de 25 octombrie, a doua loturi de teren in Navodari.

Procurorii sustin ca terenurile au fost date indirect, prin simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de intermediari. Conform contractelor, pretul terenurilor este de 59.000 de lei.

Primarul a fost retinut in urma cu o saptamana pentru 24 de ore, dupa care DNA a solicitat instantei arestarea preventiva a acestuia.