Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va efectua marti si miercuri, la invitatia presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, o vizita oficiala in Romania, prilej cu care are programate intrevederi cu autoritatile din tara noastra si va sustine un discurs in plenul Legislativului de la Bucuresti, potrivit Agerpres.

Marti, in prima zi a vizitei, in jurul orelor 16,00, Martin Schulz se va deplasa la Targu Jiu, insotit de Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta si ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, unde vor vizita statia de epurare a apei, un proiect finantat din fonduri europene. Vizita de la Targu Jiu va fi urmata de convorbiri oficiale ale inaltului demnitar european cu premierul Romaniei, la sediul Guvernului, informeaza un comunicat al Camerei Deputatilor.

Vizita presedintelui Parlamentului European va continua miercuri, la Camera Deputatilor, unde va participa, impreuna cu Valeriu Zgonea si vicepresedintele Senatului, Petru Filip, la o dezbatere pe teme europene de actualitate. In aceeasi zi, incepand cu orele 10,00, presedintele Parlamentului European va sustine o alocutiune in fata plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, iar evenimentul va fi urmat de conferinta de presa comuna, Martin Schulz si Valeriu Zgonea.

Dupa conferinta, va avea loc primirea oficialului european de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, apoi, in programul presedintelui Parlamentului European este prevazuta o intalnire cu reprezentantii grupurilor parlamentare ale PDL din Camera Deputatilor si Senat. Totodata, Martin Schulz va avea o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe,Titus Corlatean, apoi o alta cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, dupa care se va intalni cu reprezentanti ai mediului academic si studenti ai Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, la Biblioteca Centrala Universitara, unde va avea loc si ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.