Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a ajuns, miercuri, la Palatul Victoria, unde a fost intampinat de premierul Victor Ponta, relateaza Agerpres. Seful Executivului de la Bucuresti are o intrevedere cu oficialul european, care urmeaza sa participe miercuri dupa-amiaza la Congresul Partidului Popular European organizat la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a precizat marti ca aceasta a fost singura intrevedere pe care a solicitat-o, desi in Bucuresti cu prilejul Congresului PPE se vor afla mai multi prim-ministri din tarile europene, si asta pentru ca a dorit sa discute cu presedintele CE despre doua probleme prioritare de pe agenda Romaniei - fondurile europene si Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"N-am solicitat nicio intalnire, pentru ca maine sunt mai multi prim-ministri. Cu cei mai multi dintre ei m-am vazut la Bratislava. Ei sunt aici pentru o manifestare politica. Si noi avem o manifestare politica. Singura intalnire pe care am dorit sa o am si am discutat-o cu presedintele Barroso chiar la Bratislava a fost cu presedintele Comisiei Europene pentru a discuta despre ceea ce este imediat pe agenda noastra si anume fondurile europene si MCV-ul", a explicat Ponta.

El a precizat ca va mai discuta cu presedintele Comisiei Europene despre calendarul aderarii la Schengen, alocarile in exercitiul bugetar 2014-2020, integrarea sociala a romilor, precum si despre o procedura transparenta de numire a procurorului general si a sefului DNA, scrie Mediafax. Primul-ministru a aratat ca e nevoie totodata de o procedura legala de numire a sefului DNA si procurorului general, care sa nu mai permita "atatea jocuri politice".