Un numar de 12 cetateni italieni, cu varsta intre 50 si 70 de ani, sunt audiati de politistii constanteni pentru braconaj cinegetic, in urma unor descinderi efectuate joi la doua hoteluri din Cernavoda unde acestia se cazasera, relateaza Agerpres.

In timpul perchezitiilor, politistii au descoperit 20 de arme de vanatoare, 7.000 de bucati de munitie si peste o mie de pasari impuscate sau capturate in timpul partidelor de vanatoare.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Gelu Manolescu, a informat, printr-un comunicat remis presei, ca descinderile au fost facute de ofiteri ai Politiei Romane si ai IPJ, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, italienii fiind suspectati ca au participat la vanatori ilegale in tara noastra si ca detineau munitie peste limitele prevazute de lege.

Potrivit IPJ, cercetarile sunt continuate de politisti, sub coordonarea procurorilor constanteni, sub aspectul savarsirii infractiunilor de efectuare de operatiuni cu arme sau munitii fara drept si braconaj cinegetic.