Premierul Victor Ponta i-a promis, marti, reprezentantului unei asociatii de revolutionari ca isi va face timp pentru o discutie cu acestia, impreuna cu ministrul Muncii, dar a precizat ca nu va fi de acord cu acordarea de indemnizatii celor care au obtinut fraudulos certificatele de revolutionar, relateaza Mediafax.

Aflat la o conferinta pe teme de energie, seful Guvernului a fost abordat, la plecare, de un revolutionar care i-a inmanat un memoriu si i-a spus ca a obtinut certificatul in 1992.

"Uite asta vreau, vreau sa dau banii la cei care au obtinut pana in '92, ca astia facuti dupa 2000 si nu stiu cat nu e corect", i-a spus Ponta revolutionarului.

Acesta i-a solicitat si o intalnire pentru a discuta solicitarile asociatiilor de revolutionari

"Da, dar nu intai ma injura si dupa aia dialog, intai dialogul si dupa aia...", a replicat premierul, care a promis sa isi faca loc in program pentru o astfel de intalnire, la care sa participe si ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ulterior, Ponta a declarat presei a cerut secretarului de stat responsabil si presedintelui comisiei parlamentare sa faca "curatenie" in privinta certificatelor obtinute fraudulos.

"S-au acordat in mod fraudulos mii de certificate de revolutionar. S-au acordat de catre domnul Costin de la PDL, care e in inchisoare, s-or fi acordat si de domnul Cutean de la PSD, care e si el in inchisoare - mai putin importanat -, important este ca nu sunt de acord sa dam bani celor care au obtinut in mod fraudulos certificatele. Acuma avem mai multi revolutioanri decat au fost vreodata pe strada in '89. O sa ma injure, o sa strige, o sa faca in toate felurile, dar nu dau bani publici celor care au obtintut in mod fraudulos", a spus premierul.

Luni, fostul sef de stat Ion Iliescu a fost huiduit si apostrofat de un grup de revolutionari aflati in fata sediului central al PSD, care i-au cerut demiterea secretarului de stat Sorin Mester si rezolvarea situatiei revolutionarilor.

Revolutionarii s-au strans luni dimineata in fata sediului PSD din Soseaua Kiseleff, pentru a protesta in paralel cu sedinta saptamanala a conducerii PSD.

Fostul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor George Costin si doi membri ai Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania" Mihai Bolocan si Serafim Cotenescu au fost arestati preventiv, in martie, de magistratii Tribunalului Arges.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, George Costin, care la momentul producerii faptelor era presedinte al Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou Romania", iar ulterior a fost secretar de stat la Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor din decembrie 1989, este cercetat pentru infractiunile de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, in forma continuata, spalare a banilor, in forma continuata si constituire a unui grup infractional organizat.

Ulterior, premierul Mihai Razvan Ungureanu a decis ca George Costin sa fie eliberat din postul de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.