Politisti si jandarmi din Craiova au intervenit, luni dimineata, pentru a evacua aproximativ 100 de tigani care si-au facut tabere in doua zone din municipiul Craiova, copiii acestora urmand sa fie preluati de catre reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului si dusi in centre de plasament, anunta Mediafax. Actiunea de evacuare a romilor a fost organizata de Primaria Craiova, iar la aceasta au participat zeci de politisti, jandarmi si asistenti de la Directia pentru Protectia Copilului.

Autoritatiile au descins, luni dimineata, la ora 7:00, in prima dintre taberele ilegale, aflata in cartierul Craiovita Noua, in spatele unui hipermarket, unde se aflau peste 60 de persoane, care dormeau in corturi improvizate din bucati de lemn si paturi. Langa corturi, romii au strans mii de sticle, fier vechi, doze metalice de bauturi, dar si foarte multe alte deseuri. Tiganii din aceasta tabara sunt din comuna Breasta, judetul Dolj, unde au locuinte, ei venind insa la Craiova an de an pentru a face rost de bani. Ei erau cunoscuti si pentru ca furau capace de canal de pe strazile Craiova si sunt suspectati si de comiterea altor furturi.

Tiganii, care nu au opus rezistenta, au fost imbarcati in autocare si vor fi dusi in localitatea lor de domiciliu. Unii dintre de copii au fost luati de catre asistentii sociali si cel mai probabil acestia vor ajunge in centrele de plasament, a declarat administratorul Primariei Craiova, Gheorghe Nedelescu.

Locul eliberat de tigani este curatat de catre angajatii firmei de salubrizare, care intervin cu buldozerele.

Politistii si jandarmii au descins, apoi, tot in cartierul Craiovita Noua, intr-o cladire veche amplasata pe domeniul Primariei, unde s-au mutat ilegal mai multe familii de romi. Potrivit sursei citate, aceste familii sunt din Slatina si locuiesc in aceasta cladire de cinci ani, strangand acolo tone de gunoaie. La ora transmiterii acestei stiri, actiunea de evacuare a romilor este in desfasurare.