Daniel Morar, fostul sef al DNA si seful interimar al Parchetului General, a declarat in exclusivitate pentru TVR ca nu se va inscrie in cursa pentru sefia Parchetului General, sustinand ca nu are incredere in procedura de selectie demarata de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru: "Aceasta procedura de selectie nu este una real transparenta si acesta este si motivul pentru care eu n-o sa-mi depun candidatura pentru vreo functie - de procuror general, ca despre asta vorbim. Am examinat acea procedura, asigura transparenta in ceea ce priveste depunerea candidaturilor, dar nu asupra a ceea ce inseamna proiecte de management, interviu, sau criteriile de selectie."

Daniel Morar a adaugat ca "Deci avem o transparenta pe ceea ce inseamna depunerea candidaturilor, pe vointa de a ne lansa intr-o asemenea competitie, dar n-avem o transparenta in ceea ce inseamna procedura de selectie efectiva. Acesta este motivul pentru care nu-mi depun candidatura. Adica trebuie sa existe o sansa."

UPDATE (ora 18:22): Daniel Morar pentru Mediafax: "Nu-mi permit sa particip la o farsa. Numirile sa si le asume ministrul Justitiei. Ministrul ar fi putut anunta declansarea procedurii de selectie cu precizarea ca mai putin eu si Kovesi".

UPDATE (ora 16:31): Comunicat al Ministerului Justitiei: "Procedura de selectie a candidatilor la functiile de procuror general si procuror sef al DNA, initiata de M.J,. este in acord cu sugestiile Comisiei Europene si ale Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vizand asigurarea transparentei acestui demers, insa ea nu poate sa ignore substanta dispozitiilor art. 54 din Legea nr. 303/2004, potrivit carora propunerea de numire in functie se face de catre ministrul Justitiei. Aceasta procedura are doar scopul de a permite ministrului alegerea celei mai potrivite si mai complete candidaturi pentru fiecare din functiile respective, fara a putea fi identificata cu procedura comuna de concurs sau examen."

"Reamintim faptul ca au fost afisate pe pagina de Internet a M.J. criteriile ce vor fundamenta alegerea unui candidat de catre ministrul Justitiei, fiind prima data de la intrarea in vigoare a Legii nr. 303/2004 cand s-a procedat in acest fel, tocmai in scopul asigurarii transparentei", mai arata Ministerul Justitiei.

Dosarele pentru candidatura la functiile de procuror general si de sef al Directiei Nationale Anticoruptie se depun pana miercuri. Urmeaza apoi depunerea proiectelor de management, urmat de un interviu in fata unei comisii de procurori condusa de ministrul Justitiei Mona Pivniceru. Dupa aceasta data, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, va face propunerile in cadrul CSM.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca o eventuala negociere privind o rocada de functii intre Codruta Kovesi si Daniel Morar i se pare inacceptabila.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat la un alt post de televiziune ca mai exista si alti procurori buni in tara, precizand ca incearca sa fie diplomat.