Universitatea din Bucuresti a alocat 413 locuri la buget si 1.265 la taxa pentru sesiunea de admitere la facultate din septembrie 2012. Inscrierea la admitere la programele de licenta ale Universitatii din Bucuresti va avea loc intre 3 - 10 septembrie 2012, in perioada 12 - 18 septembrie 2012 candidatii inscrisi la programele de licenta la care se organizeaza examen de admitere vor sustine probele stabilite, iar data limita de afisare a rezultatelor este 21 septembrie 2012.

Admiterea la licenta - Universitatea din Bucuresti

Universitatea din Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca numarul total de locuri pentru sesiunea din septembrie 2012 alocat programelor de studii la licenta la nivelul Universitatii din Bucuresti este de413 la buget (din care 60 sunt alocate candidatilor de etnie roma) si aproximativ 1.265 cu taxa.

  • Inscrierea la admitere la programele de licenta ale Universitatii din Bucuresti va avea loc intre 3 - 10 septembrie 2012.
  • In perioada 12 - 18 septembrie 2012, candidatii inscrisi la programele de licenta la care se organizeaza examen de admitere vor sustine probele stabilite.
  • Data limita de afisare a rezultatelor este 21 septembrie 2012.

Numarul de locuri disponibile pe Facultati

Facultatea de Administratie si Afaceri: Marketing (100 de locuri cu taxa); Administratie publica (70 de locuri cu taxa).

Facultatea de Chimie: Chimie (24 de locuri buget); Biochimie tehnologica (9 locuri la buget); Chimia mediului (13 locuri la buget).

Facultatea de Drept: Drept - ID (27 de locuri cu taxa).

Facultatea de Fizica: Fizica (24 de locuri la buget; 7 locuri cu taxa); Fizica in limba engleza (18 de locuri la buget; 20 de locuri cu taxa); Fizica medicala (16 de locuri la buget; 15 locuri cu taxa); Biofizica (21 de locuri la buget; 5 locuri cu taxa); Fizica informatica (24 de locuri la buget; 18 de locuri cu taxa); Fizica tehnologica (31 de locuri la buget; 30 de locuri cu taxa).

Facultatea de Filosofie: Filosofie (17 locuri la buget; 39 locuri cu taxa).

Facultatea de Geografie:

Bucuresti: Geografia turismului ID (31 de locuri cu taxa); Geografie ID (36 cu taxa); Geografia mediului ID (25 de locuri cu taxa);

Sighisoara: Geografia turismului (10 locuri la buget; 20 de locuri cu taxa);

Calimanesti: Geografia turismului (3 locuri la buget; 15 locuri cu taxa);

Drobeta Turnu Severin: Geografia Turismului (20 de locuri cu taxa); Planificare teritoriala (3 locuri la buget; 20 de locuri cu taxa).

Facultatea de Geologie si Geofizica: Inginerie Geologica (14 locuri la buget; 15 locuri cu taxa); Geologie (10 locuri la buget, plus 2 locuri alocate pentru candidatii din Republica Moldova, absolventi ai unui liceu din Romania; 20 de locuri cu taxa).

Facultatea de Istorie: Istorie (65 de locuri cu taxa); Relatii internationale si studii europene (25 de locuri cu taxa); Istoria artei (17 locuri cu taxa); Istorie ¬ ID (26 de locuri cu taxa).

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii: Jurnalism si Stiintele Comunicarii ID (40 de locuri cu taxa).

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: Filologie (62 de locuri cu taxa din care Franceza-6, Germana-5, Italiana-7, Portugheza-8, Filologie Clasica-4, Maghiara-9, Rromani-2, Bulgara-8, Sarba-5, Ucraineana-8), Limbi Moderne Aplicate (21 de locuri cu taxa).

Facultatea de Litere: Limba si Literatura romana-Limba si Literatura moderna (8 locuri la buget pentru cetatenii din Republica Moldova; 111 locuri cu taxa); Comunicare si Relatii Publice (42 de locuri cu taxa pentru candidatii care au sustinut examenul scris in iulie 2012 si care au obtinut medii peste 5,00); Etnologie (13 locuri la buget; 48 de locuri cu taxa); Stiinte ale informarii si documentarii (8 locuri la buget; 5 locuri cu taxa); Comunicare si relatii publice Invatamant fara frecventa (34 de locuri cu taxa);

Facultatea de Matematica si Informatica: Matematica; Matematica-Informatica; Matematici aplicate (17 locuri la buget; 40 de locuri cu taxa); Informatica ID (10 locuri cu taxa).

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei: Pedagogia invatamantului primar si prescolar (50 locuri cu taxa).

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: Asistenta Sociala ID (19 locuri cu taxa).

Facultatea de Stiinte Politice: Stiinte Politice in limba romana (33 de locuri la buget; 95 locuri cu taxa); Stiinte Politice in limba engleza (51 de locuri cu taxa); Studii de securitate (2 locuri la buget; 21 de locuri cu taxa).

Facultatea de Teologie Ortodoxa: Teologie Ortodoxa didactica (14 locuri cu buget; 2 locuri cu taxa); Teologie ortodoxa asistenta sociala (24 locuri la buget, plus 1 loc alocat candidatilor de etnie rroma; 5 locuri cu taxa); Arta sacra (17 locuri la buget; 5 locuri cu taxa).

Facultatea de Teologie Romano-Catolica: Teologie romano-catolica asistenta sociala (23 locuri la buget).

Facultatea de Teologie Baptista: Teologie baptista asistenta sociala (22 de locuri la buget; 3 locuri cu taxa).

Modalitati de admitere

Exclusiv pe baza mediei de bacalaureat

Facultatea de Administratie si Afaceri: programele de studii de Administratie publica - IF, Marketing - IF.

Facultatea de Chimie: programele de studii Chimie IF, Biochimie tehnologica - IF, Chimia mediului - IF.

Facultatea de Filosofie: programul de studii Filosofie IF.

Facultatea de Geografie: programele de studii Bucuresti Geografia turismului ID; Bucuresti Geografie ID; Bucuresti Geografia mediului ID.

Facultatea de Geologie si Geofizica: programul de studiu Inginerie geologica - IF.

Facultatea de Istorie: programele de studii Istorie - IF, Relatii internationale si studii europene - IF, Istoria artei - IF, Istorie - ID.

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: programul de studii Limbi Moderne Aplicate.

Facultatea de Litere: Limba si literatura romana - limba si literatura straina - I.F., Etnologie - I.F., Stiinte ale informarii si documentarii, Comunicare si relatii publice Invatamant fara frecventa: nota la proba scrisa de Limba si literatura romana la bacalaureat - pondere: 2/3 ; media celorlalte probe scrise de la bacalaureat - pondere: 1/3.

Facultatea de Matematica si Informatica: programul de studii Informatica ID : 70% - Nota obtinuta la disciplina Matematica la examenul de bacalaureat; 30% Nota otinuta la examenul de bacalaureat la una dintre disciplinele, la alegere: Biologie/ Chimie/Fizica/Informatica.

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, programul de studii Asistenta Sociala ID: Nota la proba scrisa de la bacalaureat la Limba si literatura romana - 50%; Nota probei scrise la una din disciplinele de la bacalaureat, la alegere (Matematica, Sociologie, Psihologie, Economie, Filosofie, Istorie, Geografie, Informatica sau Logica si argumentare) 50 %.

Facultatea de Teologie Ortodoxa: programele de studii Teologie Ortodoxa Didactica - IF, Teologie ortodoxa asistenta sociala - IF.

Formula mixta: media de la bacalaureat si examinare

Facultatea de Fizica: programele de studii Fizica - IF, Fizica (in lb.engleza) - IF, Fizica medicala - IF, Biofizica - IF, Fizica informatica - IF, Fizica tehnologica - IF: 75% media generala la examenul de bacalaureat; 25% test grila dat din tematica de la examenul de bacalaureat pentru una din disciplinele, la alegere, din ariile curriculare 'Matematica si Stiinte' si 'Tehnologii' (Matematica, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica).

Facultatea de Geografie: programele de studii Sighisoara Geografia turismului; Calimanesti Geografia turismului; Drobeta Turnu Severin Geografia Turismului si Planificare teritoriala: 50% media examenului de bacalaureat; 50% Test grila din Geografie cls. a XII-a.

Facultatea de Geologie si Geofizica: programul de studii Geologie- IF: 40% - test grila; 60% - media examenului de bacalaureat.

Facultatea de Matematica si Informatica: programele de studii Matematica; Matematica-Informatica; Matematici aplicate: 80% - Media de la lucrarea scrisa, 20% - media de la examenul de bacalaureat.

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei: programul de studii Pedagogia invatamantului primar si prescolar: Proba de aptitudini - eliminatorie ADMIS/RESPINS, Abilitati artistice si de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text); Media examenului de bacalaureat.

Facultatea de Stiinte Politice: programele de studii Stiinte politice - IF, Stiinte politice in lb. engleza - IF, Studii de securitate (cu module optionale in lb. Romana, engleza, franceza) - IF: Pentru studiile universitare intr-o limba straina se va da o proba de competenta lingvistica eliminatorie, notata cu admis/respins;

Pentru absolventii liceelor cu profil socio-uman se va face media aritmetica a notelor obtinute la examenul de bacalaureat la probele obligatorii de limba romana si de istorie;

Pentru absolventii liceelor cu profil real se va face media aritmetica a notelor obtinute la examenul de bacalaureat la probele obligatorii de limba romana si de matematica.

Facultatea de Teologie Baptista, programul de studii Teologie Baptista asistenta sociala - IF: 60% Nota eseu; 40% Medie bacalaureat

Facultatea de Teologie Ortodoxa, programul de studii Arta sacra IF: Proba eliminatore (Desen) si medie bacalaureat.

Facultatea de Teologie Romano-Catolica, programul de studiu Teologie romano-catolica asistenta sociala - IF: Interviu 50%; Media examenului de bacalaureat 50%.

Concurs examen

Facultatea de Drept: specializarea Drept ID, Concurs admitere la disciplinele: Limba romana, Economie

La programele de studii Jurnalism ID, Comunicare si Relatii Publice ID, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii organizeaza admitere pentru forma de invatamant la distanta (ID). Numar de locuri:40. Forma de concurs: pe baza de dosar si scrisoare de motivatie.

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, programul de studii Limba si literatura straina (Franceza, Germana, Italiana, Portugheza, Filologie Clasica, Maghiara, Rromani, Bulgara, Sarba, Ucraineana): O proba scrisa cu doua discipline (obligatoriu limba straina si o alta limba) - 4 ore