Scolile particulare incep, majoritatea, cursurile pe 17 septembrie. Vezi lista scolilor si gradinitelor particulare acreditate sau autorizate de Minister

de R. Pantazi     HotNews.ro
Luni, 3 septembrie 2012, 15:19 Actualitate | Esenţial


​Cele mai multe dintre scolile particulare isi incep cursurile pe 17 septembrie, data anuntata sambata de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca prima zi de scoala. In cazul gradinitelor particulare, programul a inclus fie doar cateva saptamani de vacanta in cursul verii, fie acestea incep de asemenea programul cu copiii de pe 17 septembrie.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a anuntat sambata ca anul scolar 2012 - 2013 va incepe in data de 17 septembrie, adica o saptamana mai tarziu decat data stabilita initial. Ministrul a explicat ca, in acest fel, scolile vor avea o saptamana in plus pentru a se pregati, "in mod special pentru clasa pregatitoare".

In ce priveste scolile particulare, majoritatea acestora respecta de asemenea structura nou anuntata a anului scolar si vor avea ca prima zi de scoala tot 17 septembrie. Exista, insa, si scoli particulare care au avut astazi, 3 septembrie, festivitatea de deschidere.

Pe de alta parte, in cazul gradinitelor particulare programul cu copiii difera destul de mult: unele au avut doar doua saptamani de vacanta in aceasta vara si au inceput deja programul cu copiii, in timp ce altele asteapta data de 17 septembrie.

Descarca de mai jos lista unitatilor de invatamant preuniversitar particular Autorizate:

417 unitati de invatamant Particular Autorizate - Nivel Prescolar

80 de unitati de invatamant Particular Autorizate - Nivel Primar

30 de unitati de invatamant Particular Autorizate - Nivel Gimnazial

114 unitati de invatamant Particular Autorizate - Nivel Liceal

182 unitati de invatamant Particular Autorizate - Nivel Postliceal


Descarca de mai jos lista unitatilor de invatamant preuniversitar particulat Acreditate:

83 de unitati de invatamant Particular Acreditate - Nivel Postliceale

43 de unitati de invatamant Particular Acreditate - Nivel Liceal

20 de unitati de invatamant Particular Acreditate - Nivel Gimnazial

42 de unitati de invatamant Particular Acreditate - Nivel Primar

134 de unitati de invatamant Particular Acreditate - Nivel Prescolar

Datele sunt publicate pe site-ul oficial al Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) si sunt actualizate pe 3 august 2012 - datele privind scolile acreditate, si pe 21 august 2012 - datele privind scolile autorizate.

Acreditarea este procesul prin care institutia de invatamant, pe baza evaluarii externe, dobandeste dreptul de a organiza admitere, de a desfasura procesul de invatamant, de a organiza examene la finalul studiilor si de a emite diplome si certificate recunoscute de Ministerul Educatiei, conform Legii Educatiei Nationale.

Autorizarea este procesul prin care institutia de invatamant dobandeste calitatea de furnizor de educatie, dreptul de organizare a admiterii si de desfasurare a procesului de invatamant. Autorizarea este primul pas pe care o unitate de invatamant trebuie sa il faca pentru primirea acreditarii.

Citeste si:


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

3310 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version