Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat sambata ca anul scolar 2012 - 2013 va incepe in data de 17 septembrie, o saptamana mai tarziu decat se anuntase initial.

In acest fel, a argumentat ministrul, scolile vor avea o saptamana in plus pentru a se pregati de acest eveniment, "in mod special pentru clasa pregatitoare".

Ecaterina Andronescu a mai spus si ca au existat multe solicitari din partea parintilor in acest sens.

In ceea ce priveste posturile de profesori, "majoritatea sunt acoperite", a adaugat aceasta, subliniind ca nu-si face "griji" pentru clasa pregatitoare.

La inceputul sedintei de guvern, premierul Victor Ponta afirmase ca a discutat cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si ca "cea mai buna idee" i se pare ca anul scolar sa inceapa pe 17 septembrie.

Ponta a intrebat-o pe Andronescu de ce este prevazuta inceperea anului scolar pe 10 septembrie si nu pe 17 septembrie. Ministrul Educatiei a raspuns ca 15 septembrie este intr-o sambata, in acea zi vor fi ceremoniile de deschidere, iar cursurile vor incepe pe 17 septembrie.

"Pe 17 e scoala. Mi se pare cea mai buna idee si e important sa fim pregatiti pentru ceea ce presupune inceperea anului scolar", a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.