Cheltuielile cu parcul auto al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) vor creste in 2013 ca urmare a iesirii din garantie a autobuzelor Mercedes si, in aceste conditii, exista posibilitatea majorarii tarifelor de calatorie, au declarat vineri pentru Mediafax, reprezentantii Regiei.

Potrivit purtatorului de cuvant al RATB, Constantin Tobescu, in luna mai a anului viitor, toate cele 1.000 de autobuze Mercedes vor iesi din garantie. Ca urmare, cheltuielile cu materialele destinate intretinerii autobuzelor vor creste cu 48% fata de suma alocata acestora in 2012, potrivit acelorasi surse.

Tobescu a precizat ca, in prezent, aproximativ 240 de autobuze dintre cele 1.000 se mai afla in garantie. Totodata, reprezentantul RATB a precizat ca, urmare a cresterii cheltuielilor cu materialele pentru anul viitor, exista posibilitatea cresterii pretului la biletele de calatorie, insa acest lucru va fi posibil doar daca un proiect de hotarare in acest sens va fi aprobat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).

De asemenea, Tobescu a precizat ca ultimul proiect referitor la o majorare, inaintat CGMB de catre Regie, a fost in noiembrie 2011, atunci cand se propunea cresterea tarifului unei calatorii de la 1,3 lei la 2 lei. Proiectul nu a fost insa supus dezbaterii consilierilor municipali.

Intrebat, la randul sau, despre o posibila crestere a tarifelor RATB, primarul general Sorin Oprescu a spus, vineri, ca nu are idee si nu a fost informat despre asa ceva si nici despre o noua propunere in acest sens care sa fie inaintata CGMB in perioada urmatoare.

Ultima majorarea a tarifelor RATB a fost la inceputul lui 2008, cand pretul unei calatorii a crescut de la 1,1 la 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile, de la 40 la 50 de lei.