Judecatorul Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj este verificat de Inspectia Judiciara, care s-a autosesizat in urma articolelor din presa, insotite de fotografii, care prezentau o excursie de lux in Elvetia, efectuata de acesta impreuna cu un om de afaceri, care era parte intr-un dosar judecat de magistratul clujean.

Potrivit unui comunicat al Inspectiei Judiciare transmis, luni si citat de Agerpres, "ca urmare a publicarii in mass-media a unor informatii si imagini referitoare la existenta unei presupuse legaturi de prietenie intre domnul judecator Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj si un om de afaceri care este implicat in unele dosare judecate de magistrat, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari cu privire la aspectele de conduita semnalate".

Mai multe cotidiane centrale si locale au publicat fotografii cu judecatorul Gabriel Nasui si omul de afaceri Cristian Babos intr-un hotel de cinci stele din Saint Moritz. Presa a scris ca vacanta in renumita statiune din Elvetia ar fi avut loc in ianuarie 2009, iar peste o luna si jumatate, pe 2 martie, judecatorul Gabriel Nasui a dat o sentinta in baza careia Cristian Babos urma sa primeasca peste 746.000 de euro intr-un litigiu comercial. Magistratul clujean a negat ca l-ar cunoaste pe Babos si ca ar fi fost cu el in Elvetia