Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca pana pe 29 iulie nu va mai face nicio vizita in afara tarii, cu exceptia Chisinaului, transmite Agerpres.

"Pana pe 29 stam acasa. Merg doar la Chisinau, ca avem niste proiecte foarte importante de facut. Dupa 29...", a spus Ponta, intrebat cand va face vizitele anuntate la Berlin si la Paris.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, sambata, la receptia de la resedinta ambasadorului francez, cu prilejul Zilei Nationale a Republicii Franceze.

La randul sau, ambasadorul german la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, prezent si el la receptia de la Ambasada Frantei, a afirmat ca nu stie, pana in acest moment, despre o eventuala vizita a oficialului roman la Berlin.

"Nu stiu despre vreo cerere a premierului pentru a merge in Germania, in acest moment", a spus diplomatul german.

Ministrul roman de Externe, Andrei Marga, a punctat si el ca vizitele lui Ponta la Berlin si Paris au ramas "pe agenda".

"Pot sa spun ca ele au ramas pe agenda. Evident, stabilirea unui orar este mai dificila. Ia timp, inevitabil. Stiti bine ca si doamna Merkel a fost plecata in Indonezia, de pilda. Dar, ele raman pe agenda, fireste. Au fost anuntate pentru ca acesta era orizontul. Se poate anunta si este normal sa se anunte cetatenilor tarii ce fac demnitarii, ce contacte au in vizor. Este foarte normal", a declarat Marga.

Ministrul de Externe a spus ca este greu de crezut ca ele vor avea loc pana la referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, din 29 iulie.

"Vor fi cu siguranta, dar este greu de stabilit data. Daca chiar ma intrebati, trebuie sa va spun ca aceste lucruri se iau in etape. Urmeaza sa avem o discutie cu domnul ministru Westerwelle. Era in discutie si venirea dansului, la inceputul lui septembrie, la Bucuresti. Este o chestiune care depinde de orar. Suntem in discutii, daca vreti, si in legatura cu proiectul european pe care ministrul Westerwelle si grupul celor 11 cum se numeste el l-a pus in discutie. In mod sigur, la aceasta ora putem spune ca in 17 octombrie va fi vizita oficiala a ministrului de Externe roman la Berlin. Dar, intre timp sau dupa acea data, poate fi vizita", a completat Marga.

Cat priveste vizita la Paris, Marga a opinat ca ea ar putea fi mai devreme decat cea la Berlin.

"Cu Parisul eu cred ca va fi mai repede, dar este in discutie. Multe lucruri sunt in discutie", a aratat ministrul de Externe.

Pe 6 iulie, Ponta declara ca se va intalni in perioada urmatoare cu partenerii europeni si internationali pentru a demonta "o campanie ticaloasa de denigrare a Romaniei" in special in ceea ce priveste o presupusa intentie de subordonare a Justitiei de catre actuala putere.

"Tuturor le-am spus acelasi lucru: va rog sa trimiteti experti in primul rand sa demontam minciuna. Nu a existat si nu va exista nicio ingerinta in Justitie. Nu exista niciun caz in care cineva sa fi intervenit. (...) Informatiile au fost intentionat false pentru a fi folosite intr-o batalie politica si voi merge la Bruxelles, la Paris, la Berlin pentru a raspunde partenerilor nostri, pentru ca este vorba de Romania si, indiferent, de ce va decide poporul roman pe 29 iunie de pe 30 trebuie sa traim in aceasta tara. Nebunia acuzatiilor din campania electorala trebuie sa aiba totusi o limita", a spus premierul, la acea data.

Premierul Ponta va intreprinde marti o vizita la Chisinau, dupa cum a anuntat si prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat. Victor Ponta si Vlad Filat au avut recent o videconferinta in care au convenit asupra acestei vizite. In cadrul acesteia urmeaza sa fie semnate mai multe documente cu caracter economic.