Traficul rutier in jurul Capitalei si in judetul Constanta, respectiv iesirea spre autostrada A2, vor fi monitorizate, luni, de doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), citat de Mediafax.

La sol, circulatia va fi supraveghetata, si in ultima zi a minivacantei de Rusalii, de peste 2.100 de politisti de la Rutiera, care se vor afla pe drumurile nationale si pe autostrazi, acordand o atentie deosebita arterelor ce converg dinspre litoral, precum si tronsonului Bucuresti - Valea Prahovei, precizeaza sursa citata.

Politistii vor folosi peste 430 aparate de monitorizare a traficului, urmarind in special prevenirea si combaterea excesului de viteza. Vor fi vizati, de asemenea, soferii care se urca la volan dupa ce au consumat alcool.

Sambata, peste 2.300 de soferi au sanctionati pentru depasirea vitezei legale, iar patru s-au ales cu dosar penal pentru ca s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool, potrivit datelor centralizate de Politia Rutiera.

Pentru depasirea vitezei legale, politistii de la Rutiera au aplicat 2.312 sanctiuni contraventionale, s-a precizat intr-un comunicat al IGPR.

Patru soferi au ramas fara permis auto pentru trei luni, dupa ce au fost prinsi circuland pe A2 (Bucuresti-Constanta) cu viteze intre 181 si 197 de kilometri pe ora, a declarat, pentru MEDIAFAX, seful Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita.

Soferul care circula cu 197 de kilometri pe ora avea in masina si un copil de sase ani.

De asemenea, au fost retinute 24 de permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care opt pentru consum de alcool (sase unor conducatori auto care circulau in judetul Prahova, pe DN1, si doua unor conducatori auto care circulau in judetul Sibiu).