Trei planuri ale unor retele teroriste care incercau eliberarea unor lideri interlopi aflati in sistemul de detentie din Romania au fost dejucate la timp, a declarat, miercuri, la Vaslui, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, citat de Mediafax.

Prezent la inaugurarea Penitenciarului Vaslui, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, a afirmat ca destructurarea acestor retele teroriste s-a facut in baza unor informatii obtinute inainte ca membrii acestor grupari sa reuseasca sa actioneze.

"Planurile acestor grupari teroriste erau de eliberare a unor lideri interlopi aflati in sistemul de detentie. Detinem informatii ca aveau masini inscriptionate cu insemnele Politiei si cu dotarile corespunzatoare, fiind imbracati chiar si in tinute de politisti. Din fericire, am reusit la timp destructurarea acestor retele, mai ales ca nu s-ar fi sfiit sa foloseasca si arme de foc", a declarat directorul ANP.

El a precizat ca au existat trei astfel de actiuni, ultima fiind in Bucuresti.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, a fost prezent, miercuri, la Vaslui, la inaugurarea penitenciarului din localitate, investitie care se ridica la 2,8 milioane de euro. Intreaga investitie, realizata doar cu bani de la bugetul de stat, se ridica la 4,2 milioane euro si se va finaliza la sfarsitul acestui an.