Un barbat din satul Balanu, judetul Giurgiu, este cercetat in stare de libertate pentru infractiunea de lovire si pentru provocarea cainilor agresivi in locuri publice ca urmare a faptului ca presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor "Phoenix" din Giurgiu, R. Magdalena, si sotul ei au depus plangere la politie pentru ca au fost victimele unei agresiuni dupa ce au observat pe marginea unui drum din sat o lupta cu caini.

"C. Danut din satul Balanu, judetul Giurgiu, este cercetat in stare de libertate pentru infractiunea de lovire si pentru aspecte care tin de provocarea de animale sau caini agresivi in locuri publice dupa ce s-a inregistrat o plangere la politie prin 112 ca doi caini din rasa Cane Corso si un caine comunitar erau indemnati la lupta pe marginea unui drum din satul Balanu, iar C. Danut, care facea parte din grupul de tineri care provocau animalele la lupta, l-ar fi agresat pe cel care a intervenit sa opreasca lupta", a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Giurgiu, Cristian Suta.

Presedinta Asociatiei pentru Protectia Animalelor "Phoenix" din Giurgiu, R. Magdalena, a declarat pentru Agerpres ca ar fi observat, la finalul saptamanii trecute, o lupta in care erau antrenati, de catre un grup de tineri, caini agresivi din rasa Cane Corso si un caine comunitar, iar cand ea si sotul sau au intervenit pentru a opri lupta si au spus ca vor suna la politie au fost agresati de unul dintre tineri, care i-a amenintat sotul "chiar cu cainele Cane Corso folosit in lupta si l-a batut cu un furtun cu metal in capat pana i-a rupt rotula de la piciorul drept si l-a umplut de vanatai pe corp".

Desi fapta s-a produs la finalul saptamanii trecute, IPJ Giurgiu a confirmat abia luni, 28 mai, incidentul.