Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decizia pentru numirea lui Eugen Tomac in functia de consilier de stat la Departamentul Relatii Internationale si Politici Europene din cadrul Administratiei Prezidentiale, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Eugen TomacFoto: dprp.gov.ro

Eugen Tomac, secretarul de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutideni, si-a anuntat in 11 mai demisia din functie, pe care o considera normala in conditiile in care PDL a intrat in opozitie, scrie Mediafax.

Tomac a ocupat din ianuarie 2009 functia de secretar de stat, sef al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, aflat in subordinea MAE, iar apoi de la inceputul anului 2010, institutia a fost trecuta in coordonarea directa a primului-ministru.

In varsta de 31 de ani, Tomac este membru PDL si a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pe lista democrat-liberalilor intr-un colegiu pentru diaspora. Roman originar din sudul Ucrainei, el a mai fost inainte de 2008 consilier personal al presedintelui Traian Basescu pentru relatia cu romanii de pretutindeni.

In perioada 2000-2004, Eugen Tomac a fost presedinte al Ligii Tinerilor Romani de Pretutindeni.