Constantin Cretan, cel care a facut public plagiatul celor peste 50 de medici coordonati de fostul ministru al Sanatatii Mircea Beuran, ii adreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, in care solicita formarea unei comisii pentru analiza situatiei a doi membri ai Academiei Romane, "plagiatori deja dovediti si sanctionati pentru plagiat de catre UMF Bucuresti, in anul 2003".

Vezi mai jos textul integral al scrisorii deschise, preluat de pe blogul lui Constantin Cretan:

"SCRISOARE DESCHISA PRESEDINTELUI ACADEMIEI ROMANE

Domnule Presedinte al Academiei Romane,

Nu am crezut ca veti da curs cererii premierului de a analiza niste articole stiintifice despre care insusi presupusul autor, dl. Ioan Mang, spune ca sint niste plagiate.

Vazind insa ca ati declarat presei ca institutia pe care o conduceti se va implica, totusi, in studierea acestui caz de plagiat, va cer public sa formati o comisie a Academiei Romane care sa analizeze si situatia a doi membri ai Academiei Romane, plagiatori deja dovediti si sanctionati pentru plagiat de catre UMF Bucuresti, in anul 2003.

Au trecut noua ani de cind eu am dezvaluit presei acest plagiat comis de peste 50 de autori, care nu au facut altceva decit sa-si puna numele pe copertile a 11 carti traduse. Cu mare mihnire constat ca aproape toti acesti autori ai celui mai mare furt intelectual cunoscut in istoria Romaniei isi continua netulburati ascensiunea universitara si academica, doi dintre ei facind parte acum chiar din Academia Romana.

Domnule Profesor Ionel Haiduc, va asigur de toata consideratia mea, atit pentru Dumneavoastra, cit si pentru Academia Romana, al carei prestigiu risca sa se prabuseasca datorita prezentei printre membrii sai a unor plagiatori dovediti si notorii".