Ministrul de externe Andrei Marga a avut joi o intalnire cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein. Dupa ce, in cadrul audierilor din Parlament, Marga a expediat repede relatia cu SUA si a criticat faptul ca parteneriatul strategic nu este folosit suficient, accentuandu-se doar coordonata politico-militara, astazi Marga si-a exprimat "satisfacţia – împărtăşită pe deplin de ambasadorul Gitenstein – pentru relaţiile strânse de cooperare dintre România şi SUA, în toate domeniile circumscrise Parteneriatului Strategic bilateral", informeaza un comunicat al MAE.

Seful diplomatiei romane a reiterat ideea de la audieri potrivit careia, prioritatea in acest parteneriat trebuie "acordata intensificarii cooperarii in plan economic dintre cele două state, precum şi stimulării, în continuare, a investiţiilor americane în România". Ambasadorul Gitenstein "a exprimat, la rândul său, întreaga disponibilitate de a contribui la atingerea acestui obiectiv", informeaza sursa citata.

In egala masura, Mark Gitenstein a apreciat progresele inregistrate in negocierea aranjamentelor de implementare a acordului privind amplasarea elementelor scutului antiracheta in Romania.